Fietsend door het leven

Algemeen
Fietsend door het leven

Zeker een goed idee, wil je weten waarom?

Je hebt minder last van stress

Hoe kun je ontspannen? Juist. Door te fietsen. Naast het uitzicht, de lichaamsbeweging en offline periode is het fietsen vooral heel goed om je hoofd te legen.
Wat natuurlijk extra lekker is als jij een zware dag achter de rug hebt.

Je bent minder vaak ziek

Gek maar waar. Je zou denken dat de koude buitenlucht en het frisse neusje juist een aanslag zouden zijn op je weerstand maar juist versterkt het je weerstand.

Als je elke dag op je fiets naar je werk gaat en in totaal 1/2 of 1 uur onderweg bent dan wordt jouw lichaam dermate sterker dat je minder vatbaar bent voor virussen en infecties.

Je denkvermogen gaat vooruit

Ja, het fysieke fietsen heeft zelfs impact op je mentale gesteldheid. Uiteraard hebben wij al vaker gehoord van de leus "een gezond lichaam een gezonde geest' maar nu is duidelijk dat geregeld fietsen je bloedcirculatie bevordert, wat effect heeft op het zuurstofgehalte in je hersenen.

Laat dat nou zijn wat we nodig hebben voor al onze hersen- spinsels, kronkels en dromerige uitstapjes. Daarnaast zou dit zorgen voor meer scherpte, helderheid en een beter geheugen.

De fiets versus de auto

Nog zo'n goede reden om de fiets te pakken; het is duurzaam. Een fiets heeft geen uitstoot en is ook in productie vele malen schoner voor het milieu.

Het feit dat de fiets je verder in staat stelt om te ontsnappen aan de dagelijkse file is voor veel mensen ook een verlossing.

News Mail Graphic Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze Keser update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief